Kerstshoppen in Londen

Kerstshoppen doe je in Londen!Word je al zenuwachtig bij de gedachte wat je dit jaar voor je geliefden onder de kerstboom zal leggen? En waar vind je nou het ultieme kerstcadeau? In Londen natuurlijk! Kerstshoppen in Londen is zo bijzonder sfeervol, dat moet je echt een keer beleven. Prachtig verlichte winkelstraten, grote indrukwekkende etalages en de hipste markten. 



En weet je wat ook zo leuk is? In minder dan 5 uurtjes en een lekker hapje en drankje verder reis je met de trein vanaf Amsterdam Centraal naar Station St. Pancras en sta je meteen in hartje Londen. Geen gedoe met vluchttijden, inchecken en vertraging. Je shopavontuur kan beginnen! 

Where to go

Voor het echte kerstgevoel zijn er een aantal winkels en warenhuizen waar je absoluut een bezoekje aan moet brengen. Een paar “hotspots” op een rij. 

Regent street

Hamleys

 (188-196 Regent Street
De grootste speelgoedwinkel van de wereld telt maar liefst 7 verdiepingen. Een indrukwekkend aanbod van het mooiste en meest bijzondere speelgoed. Hier slaag je zeker voor een uniek kerstcadeau voor ieder kind. 

Hamleys

Absolute Vintage

 (15 Hanbury Street en 114-118 Commercial Street
De naam zegt het al. Kleding en accessoires voor de vintage liefhebber. Van normale vintage stukken tot bijzondere designer vintage. En dat ook nog voor zeer betaalbare prijzen. Tegenwoordig een begrip in Londen. 

Liberty

 (Great Marlborough Street
Een groot warenhuis, gevestigd in een heel mooi oud pand. Alleen daarom al een bezoekje waard als je gaat shoppen Londen. Unieke, bijzondere cadeautjes vind je hier, al moet je daarvoor wel ietsje dieper in de buidel tasten. 

Harrods

(87-135 Brompton Road, Knightsbridge
Het meest bekend en één van de oudste warenhuizen van Londen. Waan je terug in de tijd en bezoek de voedselafdelingen op de begane grond. Leg zeker ook de lange roltraproute af naar de bovenste verdieping, want hier vind je een enorme kerstafdeling met echt de allermooiste kerstversieringen. Zelfs voor een wat kleiner budget kun je hier originele kerstaccessoires vinden.

Harrods
Harrods

Kerstmarkten en markten

Londen is rijk aan hippe en gezellige markten. Als je gaat shoppen Londen pik je deze markten natuurlijk even mee op je shopping-route. Vanaf november is er geen betere plek om kerstcadeautjes te shoppen dan hier. 

Camden Market

De benaming voor een aantal markten bij elkaar. Stables Market en Camden Lock Village zijn hier erg populair. 
Gedeeltelijk overdekt en je shopt hier heel uiteenlopende spulletjes. Vintage kleding, sieraden, boeken en heel veel leuke handgemaakte spulletjes. De Camden Lock Market staat ook bekend om de vele eetstalletjes, dus maak ook even tijd voor een lekker hapje en drankje tussendoor.

Winter Market in Southbank Centre
Minder kolossaal en druk, maar zeer de moeite waard als je op zoek bent naar hippe cadeautjes en het warme kerstgevoel. Leuke stalletjes met handgemaakte producten, warme drankjes en dat pal aan de rivier de Theems op de south bank. Ook leuk om even met de kinderen naar de Bump Roller Disco te gaan. Ouderwets rolschaatsen op bekende hits. 

Winter Wonderland – Hyde Park

(geopend vanaf 23 november 2018) 
Dit leuke winterfestival bezoek je gratis, al betaal je wel voor eventuele attracties. Hier vind je o.a. ruim 200 stalletjes, een ijsbaan en een circus. Wel erg druk in het weekend dus het is aan te raden om deze markt doordeweeks te bezoeken. Je vindt Winter Wonderland in Hyde park.

Covent garden market

Een overdekte markt die zeer populair is. Kerstshoppen in Londen is niet compleet als je hier niet bent geweest. Gezellige restaurantjes, grote en kleine winkels met bekende en onbekende merken vind je hier. Aansluitend op Covent Garden Market, een beetje verborgen, vind je de Seven Dails. De verzamelnaam van zeven straatjes uitkomend op de rotonde Seven. Hier ook weer kleine winkeltjes en boetiekjes.

Covent garden market

Beroemde winkelstraten

Ben je eigenlijk ook al in de meest beroemde winkelstraten van Londen geweest? Zien en gezien worden doe je in Bond Street. Winkelen tot je erbij neer valt kan in Oxford street en wil je tijdens het shoppen in Londen ook wat architectuur zien, dan breng je even een bezoekje aan Regent street. 

Bepakt en bezakt met de mooiste cadeautjes sluit je je shopavontuur in Londen af in een heerlijk restaurantje in bijvoorbeeld Chinatown of Soho. Uitrusten en wegdromen doe je daarna lekker in de trein naar huis!

Oxford Street

Oxford street is een lange winkelstraat in hartje Londen die dwars door de luxe wijk Mayfair loopt. In Oxford street vind je de winkels van John Lewis en Schuh. Beide staan bekend om hun exclusieve artikelen. Bij Joh Lewis vind je veel leuke kerstcadeaus. Je vind hier voor ieder wat wils dus je zal hier zeker slagen voor leuke kerstcadeaus. Schuh is een inmense schoenenwinkel met een uitgebreide collectie schoen voor heren, dames en kinderen.

Ben je enthousiast geworden van al dat shopgeweld? Boek snel bij een van de reisaanbieders naar Londen.